Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΒΛΙΑ


Στην καρδιά της Βαρκελώνης, σ' ένα εγκαταλειμμένο μέγαρο, ένας νεαρός άντρας, ο Ντέβιντ Μάρτιν, βγάζει τα προς το ζην γράφοντας ερωτικά μυθιστορήματα με ψευδώνυμο. 
Στοιχειωμένος από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, έχει βρει καταφύγιο στον κόσμο των βιβλίων και περνάει τις νύχτες του επινοώντας μπαρόκ ιστορίες για τον υπόκοσμο της πόλης. Ίσως όμως οι σκοτεινές του σκέψεις να μην είναι και τόσο περίεργες, αφού σ' ένα κλειδωμένο δωμάτιο ανακαλύπτει μια μέρα φωτογραφίες και γράμματα που μιλάνε για τον μυστηριώδη θάνατο του προηγούμενου ιδιοκτήτη.
Σαν αργό δηλητήριο, η υπόθεση αυτή εμποτίζει το είναι του. Βασανισμένος από έναν ανέφικτο έρωτα, ο Ντέβιντ δέχεται την πρόταση ενός Γάλλου εκδότη να γράψει ένα βιβλίο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ, ένα βιβλίο που έχει τη δύναμη να αλλάξει την καρδιά και το μυαλό, με αντάλλαγμα μια περιουσία και ίσως πολλά περισσότερα.
Σύντομα ο Ντέιβιντ θα συνειδητοποιήσει ότι το βιβλίο αυτό συνδέεται με τις σκιές που περιβάλλουν το σπίτι του. 
Ο Θαφόν μας μεταφέρει και πάλι στη Βαρκελώνη του Κοιμητηρίου των Λησμονημένων Βιβλίων, σε μια περιπέτεια ίντριγκας και έρωτα, μέσα από ένα λαβύρινθο μυστικών, όπου η μαγεία των βιβλίων και του πάθους συνδυάζονται σε μια αριστοτεχνική αφήγηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου